Sint Maarten: wonen en werken!

Er zijn veel Nederlanders die voornemens zijn om te gaan wonen en werken op Sint Maarten. Dat is natuurlijk helemaal geen verkeerd plan. Het eiland is namelijk een heerlijke omgeving om aan de kost te geraken. Je zou kunnen zeggen dat het eiland een paradijselijke bestemming is.

Op Sint Maarten heeft zich de laatste tientallen jaren een soort mirakel plaatsgevonden. Het eiland is in die tijd doorgegroeid tot een zeer populaire toeristische bestemming. Met name mensen uit Noord-Amerika weten Sint Maarten feilloos te vinden. Dit heeft alles te maken met Cuba. Het was de Amerikanen lange tijd verboden om op vakantie te gaan naar Cuba. Vanaf dat moment kwam Sint Maarten in het vizier voor hen.

Het leeuwendeel van de mensen die voet aan wal zet op Sint Maarten, komt uit Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada). Maar daarnaast ook veel Fransen en Nederlanders. Het Caribische eiland wordt het meest bezocht door cruisetoeristen. Zij verblijven maar één nacht op Sint Maarten. De toeristen die middels het vliegtuig naar Sint Maarten togen, blijven meer dan één nacht op eiland. Daar wordt dus ook meer geld aan verdiend.

Het toerisme is de economische motor van het eiland. Het zorgt derhalve ook voor heel veel werkgelegenheid. Nederlanders die op Sint Maarten willen gaan wonen en werken komen derhalve vaak in de toeristische sector terecht. Neem alleen al de bouw van alle hotels & resort en het onderhoud daarvan. Om dat allemaal te realiseren en bij te houden zijn heel veel bouwvakkers noodzakelijk. Dus als je vaardig timmerman, metselaar, loodgieter, ruitenzetter, dekbedekker, tuinaanlegger of zwembadbouwer bent, kun je met een gerust hart naar Sint Maarten togen!