Toelatingseisen voor Sint Maarten!

Als je op vakantie gaat naar Sint Maarten voor een periode van minder dan drie maanden heb je aan een geldig paspoort genoeg. Als je echter langer dan de genoemde periode op het Bovenwindse Eiland wilt verblijven, moet je uiteindelijk in het bezit komen van een Sint Maarten ID.

De eerste stap is om eigenaar te worden van een Sint Maarten ID is om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze verblijfsvergunning wordt op het eiland een Residency Permit genoemd. Als je dit document op zak hebt, kun je jezelf laten inschrijven bij het bevolkingsregister van Sint Maarten. Op Sint Maarten spreekt men niet van bevolkingsregister maar van Census Office. Ook in Nederland spreekt men sinds 2016 niet meer van bevolkingsregister maar van Basisregistratie Personen (BRP). Als je eenmaal succesvol bent ingeschreven bij Census Office krijg je de Sint Maarten ID.

Bezitter zijn van de Sint Maarten ID is pas het begin van een hele organisatie om op het eiland te gaan wonen. Om te beginnen zal er een onderkomen moeten worden gezocht op het eiland. Dat kan een appartement of een huis zijn. In principe zijn er dan twee opties. Of je gaat een onderkomen huren, of je gaat een onderkomen kopen. Op Sint Maarten zijn er verschillende makelaars die je daar prima bij kunnen helpen. Er zijn ook Nederlanders die een huis op het eiland gaan bouwen. Als je voor deze optie kiest, komt er uiteraard een hoop regelwerk op je af. Maar ook in het geval dat je een eigen huis op het eiland gaat bouwen, zijn er veel mensen die je daar prima bij kunnen helpen.