Tuin aanleggen op het eiland Sint Maarten!

Sommige Nederlanders hebben het voorrecht om een tweedehuisje te bezitten op het eiland Sint Maarten. Als zij dan naar het eiland togen, hoeven zij niet op zoek te gaan naar een geschikte accommodatie. Als zij niet op het eiland zijn, maar gewoon thuis kunnen zij het huis verhuren aan derden. Op die manier kun je nog geld verdienen aan het vakantiehuisje.

Een tweede huis op Sint Maarten kun je op twee verschillende manieren verkrijgen. Je kunt een vakantiestulpje zo van de schap kopen, maar je kunt ook de regie geheel in eigen handen nemen en er een zelf (laten) bouwen. Als je zelf een huisje bouwt, kun je het huisje helemaal naar je hand zetten.

Een huis op The Friendly Island is niet compleet zonder een tuin. Een mooi tuin. Een tuin die een meerwaarde geeft aan het huis. Het aanleggen van een tuin is een vak. Een echt vak. Dan praten we over het hoveniersvak. Op Sint Maarten zijn talloze hoveniers actief die met alle plezier jouw tuintje willen aanleggen. Uiteraard gaat dit in overleg met de huiseigenaar. Op Sint Maarten schieten de mooiste tropische planten wortel. Een lust voor het oog.

Een tuin vereist immer onderhoud. Planten groeien en bloeien het hele jaar door. Als je zelf geen groene vingers hebt of je bent voor een lange tijd in Nederland, moet de tuin toch worden onderhouden. Als je dat niet doet, loopt het helemaal uit de hand. Derhalve is het verstanding om een afspraak te maken met een hoveniersbedrijf voor regelmatig onderhoud.