Verhuizen naar Sint Maarten!

Jaarlijks verhuizen er veel Nederlanders naar Sint Maarten. Dan is het natuurlijk wel de vraag naar welk deel van Sint Maarten verhuisd wordt. Het eiland bestaat namelijk uit twee landen. Sint Maarten en Saint Martin. Sint Maarten is één van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Saint Martin behoort tot Frankrijk.

Saint Martin is dus een onderdeel van de Europese Unie. In die hoedanigheid wordt er in Saint Martin met de euro betaald. In Sint Maarten betaalt men met de Antilliaanse gulden. Daar naast wordt er in Sint Maarten met de dollar betaald. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je bedenkt dat het leeuwendeel van de bezoekers van het eiland uit het noorden van Amerika afkomstig is. Amerikanen en Canadezen dus.

Laten we aannemen dat je voornemens bent om naar Sint Maarten te gaan verhuizen. Daar komt uiteraard een hoop papierwerk bij kijken. Twee zaken zijn daarbij van groot belang. Je moet in het bezit komen van een verblijfsvergunning en je moet jezelf  laten inschrijven bij het bevolkingsregister op het eiland. Voor beide handelingen moet je fysiek op het eiland zijn. Uiteraard kun je al veel voorbereidingen in Nederland al treffen.

Als je naar Sint Maarten gaat verhuizen omdat je daar wilt gaan werken of van je oude dag gaan genieten, kun je het beste werken met een puntenlijstje. Op deze manier kun je alle punten stapsgewijs afvinken. Dat begint uiteraard al in Nederland. Zo moet je heel veel zaken af- en opzeggen. Het huis, de elektriciteit, het water, et cetera.