Verhuizing naar Sint Maarten!

Een verhuizing naar Sint Maarten zou iedereen wel willen. Weg uit het onstuimige weer van Nederland. Fijn naar de zon, naar een eiland waar immer de zon schijnt! Tja, wie wil dat nou niet!

Sint Maarten is in velerlei opzichten een bijzonder eiland. Het is een eiland waar twee landen op liggen. Aan de ene kant het Nederlandse Sint Maarten en aan de andere kant het Franse Saint Martin. Daarbij komt ook nog eens dat het helemaal geen groot eiland is. Ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel.

Op Saint Martin hangt echt een Franse sfeer. Het is ook Frankrijk en behoort dus ook tot de Europese Unie. Een gevolg daarvan is dat men er met de euro betaalt. Op het Nederlandse deel daarentegen hangt geen Nederlandse sfeer. Daar hangt eerder een Amerikaanse sfeer. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat het leeuwendeel van de bezoekers aan Sint Maarten een Amerikaans paspoort heeft. Het Nederlandse deel van Sint Maarten ressorteert onder het Koninkrijk der Nederlanden. De andere drie landen van het Koninkrijk der Nederlanden zijn Aruba, Curaçao en Nederland.

Als je naar Sint Maarten wilt gaan verhuizen, moet je veel organiseren. Dat moet op de eerste plaats in Nederland en op de tweede plaats op Sint Maarten. Laten we eerst eens kijken wat er allemaal in Nederland moet worden georganiseerd. Als je een huurhuis hebt, is het niet moeilijk. Je kunt gewoon de huur opzeggen. Bij een koophuis is dat een ander verhaal. Ga je dit huis verkopen of ga je het aanhouden.