Werken op Sint Maarten!

Veel Nederlanders vertrekken naar Sint Maarten om daar te gaan werken. De meeste banen die op het Caribische eiland zijn te verkrijgen, liggen in de toeristische sector. En de toeristische werksfeer is heel breed op het zonovergoten eiland.

Op de eerste plaats heb je uiteraard de accommodaties. Dan moet je denken aan hotels & resorts, appartementen en vakantiehuisjes. Rondom de accommodaties op Sint Maarten is natuurlijk heel veel werk te verrichten. Dan moet je denken aan leidinggevende functies, werk in de bediening, mensen die de kamers schoonmaken, mensen die het zwembad schoonmaken, mensen die voor de tuinen zorgen, mensen die achter de receptie staan, koks, et cetera.

Uiteraard moeten al die hotels & resorts ook gebouwd en onderhouden worden. Daar zijn ook veel bouwvakkers voor nodig. Dan moet je denken aan architecten, timmerlieden, metselaars, elektriciëns, glazenzetters, et cetera.

Op de tweede plaats de horeca. Sint Maarten wordt beschouwd als het culinaire centrum van de Caribische archipel. Op het eiland zijn meer dan driehonderdvijftig restaurants te bezoeken. Ongekend natuurlijk. Met name aan het Franse deel van het eiland is het nivo van de restaurants heel erg hoog. Er zijn mensen die jaar op jaar Sint Maarten boeken om daar lekker te kunnen smullen van heerlijke gerechten. In de horeca op Sint Maarten zijn dus heel veel banen te verkrijgen. Dan moet je denken aan managers, koks, obers, et cetera.

Op de derde plaats mensen die de toeristen op Sint Maarten vermaken. Dit is ook een hele grote sector. Kijk alleen al maar eens naar de watersporten die op het eiland worden aangeboden. Surfscholen, zeiltochtaanbieders, et cetera.