Wonen en werken op Sint Maarten!

Veel mensen dromen ervan om op Sint Maarten te gaan wonen en werken. En geef ze eens ongelijk. Wat is er nou leuker om je geld te verdienen in het paradijs. Want Sint Maarten is natuurlijk wel een beetje een paradijs.

Sint Maarten heeft de laatste decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het Caribische eiland is één van topbestemmingen voor toeristen in de regio geworden. Het is allemaal begonnen op het moment dat de leiding van Verenigde Staten het haar onderdanen verbood om nog langer naar Cuba af te reizen. De Amerikanen zochten een nieuwe zonnige bestemming en kwamen uit op Sint Maarten.

Vandaag de dag weten jaarlijks miljoenen Amerikanen en Canadezen Sint Maarten te vinden. Daarnaast ontvangt het eiland ieder jaar veel Fransen en Nederlanders. Veel mensen stappen in het vliegtuig om op Sint Maarten te geraken, maar de meeste mensen reizen naar het Caribische eiland middels een cruiseschip. Deze cruisetoeristen blijven een nacht op het eiland. De mensen die met het vliegtuig naar Sint Maarten komen, verblijven daar voor een langere tijd.

Al die toeristen zorgen uiteraard voor heel veel werk. En daar liggen de kansen voor mensen die op het eiland willen gaan wonen en werken. Laten we beginnen met de bouw en het onderhoud van alle accommodaties. Daar zijn natuurlijk heel veel vakmensen voor nodig. Aan vaardige bouwvakkers is op Sint Maarten immer een grote behoefte. Dan moet je denken aan timmerlieden, metselaars, loodgieters, ruitenzetters, dakbedekkers, tuinaanleggers, zwembadbouwers. Als je vaardig bent in één van deze beroepen zijn er op Sint Maarten mogelijkheden.