Wonen op Sint Maarten!

De meeste mensen die naar Sint Maarten gaan, komen er om er hun vakantie te vieren. Maar er zijn ook mensen die met een andere bedoeling naar het Caribische eiland vertrekken. Zij willen op Sint Maarten gaan wonen. Wauw, wat een feest is dat!

Er kunnen uiteraard verschillende motivaties zijn om op Sint Maarten te gaan wonen. Op de eerste plaats kun je voornemens zijn om naar het eiland te gaan emigreren. Op zo’n moment laat je alles achter in Nederland en ga je een nieuw leven leiden op Sint Maarten. Met name veel mensen die met pensioen zijn, doen dit.

Op de tweede plaats zijn er mensen die hun emplooi op Sint Maarten hebben gevonden. Er zijn verschillende branches waar veel werk in is te vinden op het eiland.  Dan moet je uiteraard als eerste denken aan de toeristensector. Sint Maarten ontvangt ieder jaar miljoenen toeristen. Deze mensen bereiken het eiland via het vliegtuig en middels een cruiseschip. Het hoeft uiteraard verder geen betoog dat er heel veel mensen noodzakelijk zijn om dat allemaal in goede banen te leiden.

Op de derde plaats zijn er jongeren die op Sint Maarten willen gaan studeren. Op het eiland zijn verschillende hoger onderwijsinstellingen aanwezig waar internationaal erkende diploma’s zijn te behalen.

Op de vierde plaats zijn er jongeren die op Sint Maarten stage willen gaan lopen. Op Sint Maarten zijn verschillende bureaus die daar een bemiddelende rol in kunnen spelen.

In alle bovengenoemde situaties is het uiteraard noodzakelijk dat je op het eiland gaat wonen en dat je woonruimte huurt of koopt.