header image
 

Auto huren op Sint Maarten

Als je op Sint Maarten verblijft, is het uiteraard heel handig om een auto te huren. Op die manier heb je alle vrijheid en kun je het prachtige eiland gaan verkennen. De meest autoverhuurbedrijven op The Friendly Island eisen dat de autohuurder een leeftijd van minimaal 18 jaar heeft. Maar sommige autoverhuurbedrijven daarentegen hanteren een minimale leeftijd van 21 jaar. Het beste kun je via Sunny Cars een auto op Sint Maarten huren.

Iedereen die een auto op Sint Maarten huurt, betaalt een borgsom. Bij het autoverhuurbedrijf moet een getekende creditcardvoucher achtergelaten worden met hoogte van 600 dollar. Als de auto wordt teruggebracht en er is geen schade, er zijn geen verkeersboetes en de tank is weer vol, wordt de creditcardvoucher verscheurd. Los van het huren van een auto moet je ook een goede WA-verzekering afsluiten (verplicht) en bovendien het eigen risico goed afdekken.

Op het vliegveld en elders op het eiland zijn talloze internationale en lokale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Het is aan te bevelen om in het hoogseizoen te reserveren. Het huren van een auto op Sint Maarten is niet duur, de brandstofprijzen daarentegen zijn wel hoog. Het huren van een auto mét air conditioning is aan te raden op het zonovergoten tropische eiland.

Voordat je bij het autoverhuurbedrijf met je auto wegtuft, is het belangrijk om de auto goed te controleren op beschadigingen. Als deze aanwezig zijn, is het belangrijk deze op te schrijven en te melden bij de autoverhuurder. Het is ook belangrijk om te kijken naar de banden (nog voldoende profiel), verlichting en de remmen. Check bovendien of er een reservewiel en krik in de auto aanwezig zijn. Zorg er voor dat de tank gevuld is en dat hij ook weer gevuld is als je hem weer terugbrengt. Als je met een huurauto op pad gaat en je verlaat de auto, laat dan niets van waarde achter en maak de portieren niet op slot. Anders loop je het risico dat het dievengilde de ruiten vernielt om binnen te komen.