header image
 

Autogarages

Het leeuwendeel van de mensen dat op Sint Maarten woont, is in het bezit van een auto. Ondanks het feit dat The Twin Island geen groot eiland is, is het hebben van een auto feitelijk onmisbaar. Sint Maarten kent geen fietscultuur zoals wij die in Nederland en België gewend zijn. Dus er zijn geen fietspaden aanwezig; derhalve moet je als fietser de weg delen met het overige verkeer; dat is niet geheel zonder gevaar. Nee; je kunt je op het eiland beter middels een auto verplaatsen.

Auto kopen

Nederlanders en Belgen die op Sint Maarten wonen of willen gaan wonen, kopen dus vrijwel allemaal een auto. Op het eiland zijn verschillende autogarages aanwezig waar je nieuwe en tweedehandse auto’s kunt kopen. De autoverkopers kunnen prima adviezen geven over het type auto dat het beste bij jou past. Op The Friendly Island rijden heel veel grote auto’s rond. Ook worden er veel terreinwagens/4wd’s op Sint Maarten verkocht. Dat is uiteraard logisch; veel wegen op het eiland zijn onverhard en dat is het wel zo prettig om over een robuuste auto te beschikken.

Auto-onderhoud

Iedereen die auto rijdt, weet dat auto’s slijten en regelmatig onderhoud nodig hebben. Sommige auto-eigenaren zijn handig en kunnen dat zelf; zij gooien de olie en ruitenwisservloeistof zelf wel in hun heilige koe. Maar de meeste mensen doen dat niet en besteden dat soort klusjes uit aan de vaardige monteurs van vakgarages. Uiteraard kun je bij de autogarages van Sint Maarten terecht voor onderhoudsbeurten: klein en groot.

Autoschade

Iedereen probeert zijn auto vanzelfsprekend schadevrij te houden, maar het kan natuurlijk ook dat je er bijvoorbeeld een deuk in rijdt. Gelukkig zijn er op Sint Maarten autogarages die autoschade kunnen verhelpen.