header image
 

Clubs en verenigingen

Op Sint Maarten bevinden zich talloze clubs en verenigingen. Veel clubs en verenigingen worden draaiende gehouden door vrijwilligers. Houdt dit in je achterhoofd als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Twee organisaties willen wij expliciet onder je aandacht brengen waar het vrijwilligerswerk betreft. Op basisscholen waar het Nederlands de instructietaal is, worden regelmatig ‘leesouders’ gevraagd, oftewel mensen die het Nederlands als eerste taal hebben en dit ten goede laten komen van kinderen die dit niet als eerste taal hebben. Op de bibliotheek in Philipsburg worden allerlei activiteiten georganiseerd waarbij de hulp van vrijwilligers ontontbeerlijk is.

D

De Soroptimists Club of Sint Maarten. Dit is een maatschappelijk geëngageerde club die zich voor relevante zaken inzet. Zo strijden ze tegen borstkanker. 

Disciples Toastmasters Club.

Dutch Participation Fund. Bij de Dutch Participation Fund kunnen subsidies worden aangevraagd voor projecten die bijdragen aan het in standhouden van de ‘Intangible Culture’. Nederland maakt sinds 2012 deel uit van de betreffende UNESCO Convention. Het fonds is bestemd voor personen, instellingen en organisaties die cultuur in stand willen houden. 

J

Jubilee Bibliotheek. De Jubilee Bibliotheek organiseert regelmatig ochtenden, middagen en/of avonden met een cultureel thema. Zij doen dit zowel voor kinderen, jongeren en ouderen. Deze activiteiten worden in de dagbladen aangekondigd.

O

Oranje Fonds. Bij het Oranje Fonds kan men personen, organisaties of instellingen aanmelden die in aanmerking kunnen komen voor ‘De Appeltjes van Oranje’. Koningin Maxima is beschermvrouwe van het Oranje Fonds. 

P 

Philipsburg Toastmasters Club. Iedere eerste en derde donderdag van de maand komen de leden bijeen in de Jubilee bibliotheek. 

R

Rotaract Club. Deze club organiseert van allerlei programma’s op educatief gebied. 

Rotary Club Sint Maarten. Deze club organiseert van allerlei activiteiten. De Rotary Club Sint Maarten is ook betrokken bij verschillende studie-uitwisselingsprogramma’s met de Rotary Clubs uit het Engelse Devon. Daarnaast steunt de Rotary Club Sint Maarten financieel de Sint Maarten Nature Foundation ten behoeve van het Junior Park Ranger Programma. 

S

Second Reading Club.

Sint Maarten Achievers Club. Iedere tweede en vierde donderdag van de maand komen de leden bijeen in de Jubilee bibliotheek.

Sint Maarten Bridge Club. Iedere woensdagavond worden er in Hotel Restaurant Holland House aan Frontstreet in Philipsburg bridgedrives georganiseerd. Zowel eilandbewoners als toeristen zijn van harte welkom bij de Sint Maarten Bridge Club. 

Sint Maarten National Heritage Foudation. Onder auspiciën van de Sint Maarten National Heritage Foudation, is het ‘Sint Maarten’-museum op maandag-vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. 

SXM Doet. SXM Doet is een jonge, snelgroeiende instelling met veel vrijwilligers die aan uiteenlopende projecten meewerken.

T

The Art and Culture service of the Collectivité. Op het Franse deel van Sint Maarten wordt in juni het ‘Fête de la Musique’ georganiseerd door The Art and Culture service of the Collectivité.