header image
 

Facilitaire dienstverlening

Uiteraard kun je alle werkzaamheden uitbesteden rondom huis en tuin. Dan moet je denken aan schoonmaakwerkzaamheden, zwembadonderhoud, ongediertebestrijding en beveiliging.

Schoonmaakwerkzaamheden

Het is belangrijk dat er regelmatig schoonmaakwerkzaamheden worden verricht aan het onroerend goed op Sint Maarten. Dat is uiteraard ook noodzakelijk voor mensen die in Nederland wonen en een tweede huis of appartement op The Friendly Island bezitten en dat eventueel verhuren. De woning moet dan na iedere verhuurperiode schoongemaakt worden. Hiervoor kun je een schoonmaakbedrijf inhuren. De schoonmaakhulpen spreken doorgaans geen Nederlands, maar Engels of Spaans. Het is altijd slim om de huishoudelijk hulp eerst (verzekerings)papieren te laten overleggen; dit om onaangename situaties te voorkomen. Het minimumloon voor een huishoudelijk hulp op Sint Maarten bedraagt 8 NAFl / 4,5 USD per uur. Vaak wordt er veel meer betaald bij hulpen waar men tevreden over is. Doorgaans worden de reiskosten ook vergoed. 

Zwembadonderhoud 

Op Sint Maarten schijnt vrijwel iedere dag de zon en heerst er een aangename temperatuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel huizen over een zwembad beschikken. Zoals alles moet ook een zwembad regelmatig onderhouden worden. Op het Bovenwindse Eiland bevinden zich verschillende bedrijven die deze onderhoudsdiensten aanbieden. 

Ongediertebestrijding

Sint Maarten kent een droge en natte periode. Dat zijn ideale omstandigheden voor allerlei soorten ongedierte om prima te gedijen. Op het eiland zijn tal van ongediertebestrijding bedrijven actief die enerzijds preventieve en anderzijds bestrijdingsmaatregelen inzetten om ongedierte-overlast te voorkomen en te bestrijden. 

Beveiliging

Je moet de kat niet op spek binden, is een wijze raad. Dat geldt ook voor de situatie op Sint Maarten. Het dievengilde heeft snel door als een huis leeg staat. Het is dan ook aan te bevelen om met een professioneel beveiligingsbedrijf in zee te gaan. Zij houden een oogje in het zeil en waken over jouw onroerend goed op het moment dat jij niet thuis bent. Het is zelfs lastig om je huis te verzekeren zonder dat je een contract kunt overleggen dat je gebruik maakt van een beveiligingsbedrijf.