header image
 

Fysiotherapeuten Sint Maarten

Op Sint Maarten bevinden zich verschillende fysiotherapiepraktijken. De fysiotherapeuten die daar werkzaam zijn, kunnen de toeristen en bewoners van The Twin Island helpen met de klachten die zij hebben aan hun steun- en bewegingsapparaat. De directe voorloper van de fysiotherapie is overigens de heilgymnastiek en sprak je niet van fysiotherapeuten, maar van heilgymnasten. Fysiotherapeuten geven ook voorlichting en preventief advies en proberen langs die kant klachten te voorkomen.

Mensen die klachten hebben die voortkomen uit hun steun- en bewegingsapparaat, kunnen worden geholpen met verschillende oefeningen of therapieën. Hierdoor wordt de bewegelijkheid verbeterd en de pijn verminderd. Er bestaan verschillende vormen van fysiotherapie zoals elektrotherapie, fysische therapie, massagetherapie en oefentherapie. 

Het doel van oefentherapie is om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en daarnaast de spierkracht te vergroten. Andere doelen van oefentherapie zijn om een beter evenwicht te krijgen, een betere houding te krijgen, een betere ademhalingstechniek te krijgen en op een betere manier te leren ontspannen. Het leeuwendeel van de oefeningen kan gewoon thuis worden gedaan. Door de oefentherapie ben je jezelf meer bewust van de bewegingsmogelijkheden van je eigen lichaam en leer je op welke beste manier je kunt bewegen. Massage en fysiotechniek zijn perfecte ondersteunende behandelingen van de oefentherapie. 

Binnen de fysiotherapie bestaan ondertussen veel verschillende specialisaties. Dan moet je onder andere denken aan kinderfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, orofaciale fysiotherapie, manuele therapie, oedeem therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, dierenfysiotherapie, mycofasciale therapie en ademhalingskinesitherapie. Voor mensen met specifieke klachten zijn de fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben, de gewezen personen; zij kunnen je op de beste manier helpen. 

Fysiotherapeuten

Steen van der M.A.T., Illidge Road 24, T: 1721-542-0117.

Ahlips T.C.T., Illidge Road 24, T: 1721-542-0117.

Rumeser S., Amazon Road 9, T: 1721-545-3535.

Benjamin M.A.T., Illidge Road 24, T: 1721-542-0117.

St. Maarten Health Care Clinic, Welfare Road 15, T: 1721-544-3568.