header image
 

Huis kopen op Sint Maarten

Als je op Sint Maarten voor een langere tijd wilt verblijven, is het kopen van een huis (woning) een optie. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je jezelf goed laat voorlichten.

Makelaar

Financiële dienstverlening

Bank

Du moment je een huis koopt, moeten er vanzelfsprekend verschillende financiële zaken geregeld worden. Hierbij kun je denken aan het openen van bankrekeningen en het afsluiten van hypotheken en verzekeringen. Uiteraard zijn er op Sint Maarten meer dan voldoende financiële instellingen waar je bankrekeningen kunt openen en hypotheken en verzekeringen kunt afsluiten.

Verzekering

Notaris

Vanzelfsprekend is er geen huis op Sint Maarten te koop zonder interventie van een notaris. Hij of zij stelt namelijk de leveringsakte op. Deze leveringsakte wordt door zowel de koper als de verkoper getekend, onder toezicht van de notaris. Deze handeling heet het ‘passeren’ van de acte.

Facilitaire dienstverlening

Schoonmaak

Door het verrichten van regelmatige schoonmaakwerkzaamheden houd je je huis op Sint Maarten in goede staat. Dat is zeker van groot belang voor de mensen die op Sint Maarten een tweede huis hebben en derhalve het leeuwendeel van hun tijd in Nederland vertoeven. Als het huis op Sint Maarten dan in de verhuur is, moet het huis na iedere verhuurperiode grondig worden schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. Het leeuwendeel van de schoonmakers spreekt Engels of Spaans.

Beveiliging

Het dievengilde is op iedere plek op de wereldbol actief, ook op Sint Maarten. Als huizen op Sint Maarten voor langere tijd niet bewoond zijn, worden ze daardoor kwetsbaar voor ongewenste gasten. Het is derhalve erg verstandig om een beveiligingsbedrijf in te huren die immer een oogje in het zeil kan houden. Vaak stellen verzekeraars dit ook als voorwaarde om een huis te kunnen verzekeren.

Tuinonderhoud

Zwembadonderhoud

Ongediertebestrijding

In de huizen van Sint Maarten kan overlast ontstaan door verschillende vormen van ongedierte. Op het grootste SSS-eiland zijn gelukkig verschillende ongediertebestrijdingbedrijven actief die preventieve maatregelen kunnen nemen in de huizen waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft.