header image
 

Huis verhuren op Sint Maarten

Als je een huis bezit op Sint Maarten, maar je woont in Nederland is het wellicht een aantrekkelijke optie om het huis te verhuren. Op deze manier kun je zelfs nog geld verdienen aan het vakantiehuisje.  Het verhuren van een huis op Sint Maarten kan op verschillende manieren.

 

Airbnb

Sinds 2008 is daar Airbnb bijgekomen. Via deze online marktplaats is het mogelijk om privé-accommodaties te verhuren en te boeken. Op de website van Airbnb staan meer dan 3 miljoen privé-accommodaties in bijna alle landen van de wereld en meer dan 30.000 steden. Inmiddels worden er miljoenen overnachtingen verhandeld via Airbnb. Uiteraard is Airbnb ook actief op Sint Maarten en kun je je vakantiehuisje via dit platform aanbieden aan toeristen.

Verhuurbureaus

Op Sint Maarten zijn ook tal van verhuurbureaus die je prima kunnen begeleiden bij de verhuur van een vakantiehuisje. Zij nemen alle zorg uithanden. Zo moet er uiteraard een sleuteloverdracht plaatsvinden en moet het huis worden schoongemaakt als er nieuwe verhuurders inkomen. Bovendien houden zij een oogje in zeil als het huis leegstaat. Leegstaande vakantiehuisjes zijn namelijk kwetsbaar en interessant voor het dievengilde.

Zelf regelen

Er zijn ook Nederlanders die op Sint Maarten wonen en daarnaast ook nog vakantiehuisjes te huur aanbieden. Zij kunnen natuurlijk volledig de regie nemen over de verhuur van hun vakantiehuisjes. Zij zorgen voor de sleuteloverdracht, maken het huisje schoon, verzorgen het onderhoud, voeren reparaties uit en houden een oogje in het zeil als het huisje niet in de verhuur zit.