header image
 

Huis verkopen op Sint Maarten

Als je een huis wil verkopen op Sint Maarten zijn er 2 opties. Of je neemt het heft in eigen hand, of je gaat met een makelaar in zee. Als je zelf een huis op The Friendly Island wil gaan verkopen, zijn er verschillende manieren om je huis onder de aandacht van potentiële huiskopers te krijgen. Zo kun je een bord in de tuin plaatsen of een advertentie in een krant laten zetten. 

Als je voor de verkoop van je huis gebruik gaat maken van de diensten van een makelaar, wordt het uiteraard een heel ander verhaal. De makelaars op het Bovenwindse Eiland zijn doorgaans in het bezit van een groot netwerk. Daarnaast bezitten zijn kantoren waar ook huizen gepromoot worden.

Op de kieper beschouwd, zijn er drie typen huizen die je kunt verkopen op Sint Maarten: ocean front, ocean view of geen van deze 2. De huizen die pal aan de Caribische Zee zijn gelegen (ocean front) zijn uiteraard het meest aantrekkelijk. Je wandelt zo vanuit je villa het kraakheldere en warme oceaanwater in! Vanzelfsprekend zijn dit ook de duurste huizen die je op Sint Maarten kunt kopen.

Ook voor de huizen die zicht hebben op de Caribische Zee (ocean view), is een grote markt. Het is natuurlijk ook fantastisch om vanuit je huis op het azuurblauwe water neer te kijken. Het leeuwendeel van de huizen op Sint Maarten ligt helaas niet aan de oceaan of heeft geen zicht op de oceaan. Laat onverlet dat er nog heel veel mooie stekjes op het eiland over zijn om te wonen.