header image
 

Huwelijksreis naar Sint Maarten

In principe trouw je maar één keer in leven en ga je dus ook maar één keer op huwelijksreis. Er zijn uiteraard legio landen waar de huwelijksreis naartoe zou kunnen gaan, maar Sint Maarten hoeft helemaal geen verkeerde keuze te zijn. Op The Twin Island schijnt vrijwel iedere dag de zon; bovendien is Sint Maarten gezegend met de mooiste stranden van de wereld. Bestaat er een locatie waar het leuker is om de witte broodsweken door te brengen?

Eilandhoppen

Het is natuurlijk ook heel leuk om te gaan eilandhoppen tijdens de huwelijksreis. Vlak in de buurt van The Friendly Island liggen twee andere eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren: Saba en Sint Eustatius. Het is erg de moeite waard om een bezoek aan deze twee eilanden te brengen. Dat is heel goed mogelijk vanaf Sint Maarten: via het water of via de lucht. Allebei is bijzonder spectaculair. Op de Caribische Zee kan het bij tijd en wijle behoorlijk spoken waardoor het uitdagend wordt om de oversteek vanuit Marigot (de haven van Frans Sint Maarten) met een veerbootje naar Saba of Sint Eustatius te maken. Het is ook mogelijk om met een vliegtuig de twee eilanden te bereiken.

Landen op Saba

De landing op Saba verloopt uiterst spectaculair. Het eiland is niet groot en heeft derhalve ook een piepklein vliegveldje met een zeer korte landingsbaan; de kortste landingsbaan ter wereld. Er zijn maar weinig piloten in de wereld die de capaciteit hebben om een vliegtuig op The Unspoiled Queen neer te kunnen zetten. Het is een zeer bijzondere ervaring om een landing op Saba mee te maken!