header image
 

Luchtvracht naar Sint Maarten

Als je voor lange tijd naar Sint Maarten vertrekt, is het wel handig om je spulletjes of je hele inboedel mee naar het eiland te nemen. Werk, studie of stage zijn voorbeelden van situaties waarbij je voor langere tijd op Sint Maarten zult vertoeven. Daarnaast kun je natuurlijk naar het Caribische eiland emigreren. Bovendien zijn er veel mensen die al op Sint Maarten wonen en deze regelmatig goederen uit Nederland laten overkomen. Als je goederen vanuit Nederland naar Sint Maarten wilt vervoeren, zijn er twee opties om dat te regelen: enerzijds middels (vracht)vliegtuigen en anderzijds middels vrachtschepen.

Op het moment dat je spulletjes vanuit Nederland naar Sint Maarten laat verschepen, moet je niet al te veel haast hebben. Om de 7.000 kilometer oceaan te overbruggen, zijn de vrachtschepen namelijk een kleine twee weken onderweg. Er zijn tal van zeevervoerders in Nederland die deze dienst aanbieden. Iedere week varen er Nederlandse containerschepen de haven van Sint Maarten binnen om goederen te lossen. Tegenwoordig worden alle denkbare goederen verscheept zoals auto’s, motoren, (speed)boten, jachten, et cetera.

Door-to-door of airport-to-airport

Iedereen die voor de optie luchtvracht kiest, hoeft natuurlijk niet zo lang te wachten vooraleer hij of zij zijn goederen kan tegemoet zien. Vliegtuigen hangen ongeveer tien uur in de lucht om de luchthaven van Sint Maarten te bereiken. Er zijn verschillende manieren om goederen via luchtvracht te verzenden. Op de eerste plaats kan de zending mee via reguliere lijndiensten. Op de tweede plaats kan de zending mee via vrachtconsolidatie. En op de derde plaats kan de zending mee via speciale chartervluchten. De keuze tussen de drie is uiteraard afhankelijk van de volumes vracht die er overgevlogen moeten worden.

Daarnaast is er nog een tweede keuze te maken bij een luchtvrachtzending: door-to-door of airport-to-airport. Als je voor de optie door-to-door gaat, zijn alle zorgen verdwenen. De luchtvracht wordt gecombineerd met het wegtransport. De lading wordt op het Nederlands adres opgehaald en naar Schiphol gebracht. Vervolgens wordt de lading naar het vliegveld van Sint Maarten gevlogen. Vanaf dat moment wordt de lading bij het afleveradres afgeleverd. Met andere woorden, de zending wordt van deur tot deur getransporteerd, je hebt er verder geen omkijken aan. Als je voor de optie airport-to-airport kiest, gaat het iets anders. De lading wordt van Amsterdam naar Sint Maarten overgevlogen. De ontvanger van de lading moet op het vliegveld er zelf voor zorgen dat de lading op zijn of haar adres komt. Met andere woorden het transport geschiet van luchthaven tot luchthaven.

Onboard koerier

Op het moment dat je een pakketje naar Sint Maarten wilt versturen, kun je er ook voor kiezen om dat middels een zogenaamde ‘onboard koerier’ te doen. Zoals de naam al doet vermoeden neemt een onboard koerier het pakketje mee aan boord in diens handbagage. Voor mensen die belangrijke documenten of goederen naar Sint Maarten willen versturen, is dit natuurlijk een interessante dienst. Hun waardevolle documenten of goederen worden dan namelijk geen minuut uit het oog verloren. Als je zeevracht vergelijkt met luchtvracht, zijn de kosten bij luchtvracht wel een stukje hoger. Is de vracht echter niet zo groot, dan valt het prijsverschil mee. Het is wel verstandig om een goede transportverzekering af te sluiten. Op het moment dat je namelijk goederen vervoert, is er immer een risico op schade. Nederland telt tal van luchtvrachtexpediteurs die transporten aanbieden naar de Caribische archipel, inclusief Sint Maarten.