header image
 

Motor huren op Sint Maarten

Motorrijden is voor veel mensen dé manier om zich te verplaatsen. Dan kan het gaan om woon-werkverkeer of het hobbymatig rondrijden op een motor. Als je met een motor naar je werk gaat, heb je in ieder geval nooit last van files; die kun je namelijk gemakkelijk omzeilen. Het hobbymatig rijden van een motor in Nederland en België is natuurlijk heel erg leuk, maar het is helaas niet altijd mooi weer in de Lage Landen. Hoe anders is de situatie op het Caribische eiland Sint Maarten! Op The Friendly Island schijnt immers immer de zon. Het is fantastisch om met een motor Sint Maarten te verkennen. Je voelt je zo vrij als een vogeltje. 

Er zijn wereldwijd verschillende grote motorfietsmerken zoals Honda, Kawasaki, Ducati en BMW. Echter het beroemdste motormerk is Harley-Davidson. Voor sommige mensen is het bezitten en rijden van deze Amerikaanse motor een way of life. Vaak hebben zij zich verenigd in motorclubs en organiseren in die hoedanigheid in het weekend tours door heel Nederland en België. Ook op Sint Maarten bevindt zich een Harley-Davidson motorclub. Het is voor toeristen mogelijk om met hen mee op pad te gaan: om een Harley-Davidson te huren.

Steeds meer Nederlanders en Belgen emigreren naar de Caribische eilanden, waaronder naar Sint Maarten. Uiteraard zitten daar ook veel motorliefhebbers bij. Voor hen is het een optie om een motorfiets vanuit Nederland of België mee te nemen naar het Bovenwindse Eiland. Dat kan via een zeecontainer, maar ook via luchtvracht.