header image
 

Motor kopen op Sint Maarten

Sommige mensen vinden het leuker om met een motor te rijden dan met een auto. Bij hen zit de liefde voor motorrijden in het bloed. Iedere dag rijden ze met hun motor van hun huis naar hun werk. Maar ook gedurende hun vrije uurtjes tuffen ze rond op hun bike! Eén van de voordelen van het motorrijden ten opzichte van autorijden is uiteraard dat je nooit in de file hoeft te staan. Helaas is het niet altijd even mooi weer in Nederland en België. Vaak regen. Heel vaak! Het motorrijden in de regen is natuurlijk helemaal niet leuk. Dan kun je maar beter op een Caribisch eiland gaan motorrijden, op Sint Maarten bijvoorbeeld. Op The Friendly Island is het altijd mooi weer! Het is derhalve heerlijk om op Sint Maarten motor te rijden!

Honda, Kawasaki, Ducati en BMW zijn de grote motorfietsmerken die iedereen wel kent. Maar er is één merk dat een iconische status heeft bereikt: Harley-Davidson! Sommige mensen zweren bij dit Amerikaanse merk! De echte Harley-fans hebben zich dikwijls verenigd en organiseren vaak tours door het hele land; Nederland en België. Zelfs op Sint Maarten bevindt zich een Harley-Davidson motorclub! Als je wil, kun je met hen mee om een ritje te maken.

Sint Maarten is een eiland. Dat betekent dat alle goederen worden aangevoerd met containerschepen (zeevracht) en vliegtuigen (luchtvracht). Uiteraard worden er óók veel nieuwe motoren naar het eiland verscheept en gevlogen. Op Sint Maarten is het ook mogelijk om tweedehandse motorfietsen te kopen. Vaak worden deze aangeboden in de lokale krantjes.