header image
 

Motor verschepen naar Sint Maarten

Veel mensen die op Sint Maarten wonen of willen gaan wonen, overwegen om hun motorfiets naar The Friendly Island te verschepen. Dan kun je lekker met je motor op het eiland gaan toeren! In Nederland bevinden zich verschillende bedrijven die goederen, waaronder motorfietsen, naar de Caribische regio verschepen. Dat verloopt via zogenaamde zeecontainers. Het is mogelijk om een hele zeecontainer te huren. Vaak gebeurt dit om een hele inboedel te verhuizen van Nederland of België naar Sint Maarten. Het is ook mogelijk om een deel van een zeecontainer te huren; bijvoorbeeld in het geval van het verschepen van een motor naar Sint Maarten; uiteraard zijn de kosten dan veel lager.

Iedere week varen er vanuit Nederland zeecontainerschepen naar de Caribische archipel. De vaarafstand van Nederland naar Sint Maarten is bijna 7.000 km. De vaartijd bedraagt 14 dagen tussen een Nederlandse haven en de haven van Philipsburg. Uiteraard kan er ook gevaren worden op de haven van het Franse deel van het eiland: Marigot. Het is verstandig om een verzekering af te sluiten tegen transportschade als je een motor naar Sint Maarten verscheept.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een motorfiets op Sint Maarten te kopen of te huren. Dan heb je de keuze om een nieuwe motor te kopen of een tweedehandse. Wellicht is de keuze dan een stuk minder groot en kun je niet met je droommotor op het eiland gaan toeren, maar de kosten zijn wel een stuk minder. Want je hoeft dan niet de kosten te betalen om een motor vanuit Nederland of Belgie naar Sint Maarten te verschepen.