header image
 

Onroerend goed

Mensen kunnen verschillende motivaties hebben om op Sint Maarten onroerend goed te kopen. Op het moment dat je je permanent op Sint Maarten wilt gaan vestigen, zul je op zoek moeten naar een geschikte woonruimte.

Er zijn natuurlijk ook mensen die graag een tweede huis op Sint Maarten willen hebben en daar gedurende de vakantietijd naartoe willen togen. Als zij er niet zelf zijn, kunnen ze het huis in de verhuur gooien. Op Sint Maarten kun je een huis huren, kopen of (laten) bouwen. Dat is allemaal mogelijk.

Huis huren op Sint Maarten

Op Sint Maarten is het mogelijk om een huis te huren middels de zogenaamde ‘lange termijn verhuur’ in de commerciële huursector.

Huis kopen op Sint Maarten

Huis bouwen op Sint Maarten

Financiële dienstverlening

Du moment je een huis koopt of bouwt, moeten er vanzelfsprekend verschillende financiële zaken geregeld worden. Hierbij kun je denken aan het openen van bankrekeningen en het afsluiten van hypotheken en verzekeringen. Uiteraard zijn er op Sint Maarten meer dan voldoende financiële instellingen waar je bankrekeningen kunt openen en hypotheken en verzekeringen kunt afsluiten.

Vanzelfsprekend is er geen huis op Sint Maarten te koop zonder interventie van een notaris. Hij of zij stelt namelijk de leveringsakte op. Deze leveringsakte wordt door zowel de koper als de verkoper getekend, onder toezicht van de notaris. Deze handeling heet het ‘passeren’ van de acte.

Op Sint Maarten zijn daarnaast ook veel trustmaatschappijen actief. Trustmaatschappijen zijn specialisten in het voeren van complexe administraties en het geven van vermogensadvies en Private Wealth Management (PWM).

Facilitaire dienstverlening

Door het verrichten van regelmatige schoonmaakwerkzaamheden houd je je huis op Sint Maarten in goede staat. Dat is zeker van groot belang voor de mensen die op Sint Maarten een tweede huis hebben en derhalve het leeuwendeel van hun tijd in Nederland vertoeven. Als het huis op Sint Maarten dan in de verhuur is, moet het huis na iedere verhuurperiode grondig worden schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf.

In de huizen van Sint Maarten kan overlast ontstaan door verschillende vormen van ongedierte. Op het grootste SSS-eiland zijn gelukkig verschillende ongediertebestrijdingbedrijven actief die preventieve maatregelen kunnen nemen in de huizen waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Het dievengilde is op iedere plek op de wereldbol actief, ook op Sint Maarten. Als huizen op Sint Maarten voor langere tijd niet bewoond zijn, worden ze daardoor kwetsbaar voor ongewenste gasten. Het is derhalve erg verstandig om een beveiligingsbedrijf in te huren die immer een oogje in het zeil kan houden. Vaak stellen verzekeraars dit ook als voorwaarde om een huis te kunnen verzekeren.

Projectontwikkelaars

Op Sint Maarten is er de achterliggende decennia enorm veel gebouwd en zal er de komende decennia nog meer gebouwd gaan worden. Projectontwikkelaars staan in de rij om op het Caribische eiland aan de slag te gaan. Projectontwikkelaars zijn tegenwoordig multifunctioneel geworden; ze houden zich zowel bezig met het tot stand komen van een project, als de verdere exploitatie van het project.

Makelaars

Het aanbod van woningen op Sint Maarten is groot. Als je voornemens bent om een woning op het Bovenwindse Eiland aan te gaan schaffen, is het van groot belang om een kundige makelaar in de hand te nemen.

Architecten

Aannemers

Bouwbedrijven

Woningbeheer

Woonwinkels