Op Sint Maarten kun je op veel plekken stage lopen. Dat kunnen onbetaalde stages zijn, maar ook betaalde stages. De belangrijkste economische motor op Sint Maarten is het toerisme; The Friendly Island is in het bezit van de mooiste, witte stranden van de Caribische archipel. Daarnaast is het ook een hotspot voor de zakelijke dienstverlening. Bovendien is het Bovenwindse Eiland erg internationaal. Drie talen worden er overal gesproken: Nederlands, Engels en Frans. Hetgeen een unieke kans biedt om je verder te verbeteren en verrijken in deze talen.
Het feit dat Sint Maarten onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden maakt het gemakkelijk om stage te gaan lopen op Sint Maarten. Op die manier is het niet noodzakelijk om speciale (werk)vergunningen verleend te krijgen hetgeen een hoop administratief werk scheelt. Op Sint Maarten lopen ieder jaar een paar honderd Nederlanders stage. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Benedenwindse Eiland Curaçao; dit eiland wordt jaarlijks overspoeld door Nederlandse stagiaires. Veel Nederlanders laten zich begeleiden door een professioneel bemiddelingsbureau als zij op zoek zijn naar een stageplek op Sint Maarten. Dit kost doorgaans een paar honderd euro. Zij zijn uiteraard wel goed op de hoogte van de situatie op het eiland.
Orkaan Irma in 2017 heeft veel heel veel schade gezorgd op Sint Maarten. Daardoor zijn de stageplekken in de traditionele toeristensector op een lager pitje komen staan, maar in andere sectoren zijn nu juist veel stageplekken beschikbaar gekomen. Dan moet je denken aan bouwkunde, logistiek en techniek. Gelukkig wordt het eiland in een snel tempo weer opgebouwd en zullen er weer heel veel kansen en mogelijkheden komen.