header image
 

Tandartsen Sint Maarten

Op Sint Maarten bevinden zich verschillende tandartspraktijken. Deze praktijken bevinden zich op het Nederlandse en Franse deel van het eiland. Er zijn ook verschillende Nederlandse tandartsen werkzaam op The Friendly Island. Sommige tandartsen op Sint Maarten zijn gespecialiseerd in de tandheelkunde van kinderen. Op het tropische eiland is het ook mogelijk om in sommige klinieken cosmetische oftewel esthetische tandheelkunde te ondergaan. Hiermee wordt bedoeld dat middels tandheelkundige materialen zoals facings, kronen en vullingen het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid.

Bij een facing wordt een laagje weefsel aan de voorzijde van de tand verwijderd en vervangen door ander materiaal. Dat kan een witte vulling of een laagje porselein zijn. Het resultaat van een facing is groot: het is niet invasief en het eindresultaat is fantastisch. Een kroon wordt toegepast als door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling een tand ernstig is verzwakt. Het kapje dat over de tand wordt geschoven, wordt de kroon genoemd. Het resultaat is dat de vorm, stand en kleur van de tand kan veranderen. Het kan zijn dat oude vullingen in de loop van de tijd verkleuren. Uiteraard resulteert dit in een minder fraaie glimlach. Door deze te vervangen door witte vullingen, krijg je weer een mooi gebit.

Een andere manier om je tanden en kiezen een paar tinten lichter te krijgen, is door het zogenaamde bleken. Bleken van tanden en kiezen gebeurt met een zogenaamde mondgel. Gedurende dit proces word je geadviseerd door de tandarts. Bleekgel is op de meeste praktijken verkrijgbaar, maar is alleen in overleg met de tandarts te verkrijgen.