header image
 

Vacatures op Sint Maarten

Sint Maarten is een eiland in de Caribische Zee; liggend het noorden van deze zee. De belangrijkste bron van inkomsten voor The Friendly Island vormt het toerisme; heel veel Sint Maartenaren zijn direct of indirect afhankelijk van de toeristen die het eiland bezoeken. Sint Maarten bestaat uit een Nederlands en een Frans deel. De meeste hotels & resorts bevinden zich aan de Nederlandse kant. Hier bevindt zich ook het internationale vliegveld waarmee de bezoekers het eiland bereiken. 

Er zijn constant mensen nodig in de toeristische sector van Sint Maarten. Derhalve bestaan er dus ook veel vacatures voor allerlei functies binnen de toeristische sector. Dan moet je denken aan mensen die werkzaam zijn in de hotels & resorts zoals leidinggevenden, schoonmakers, horecapersoneel, mensen die de zwembaden onderhouden, mensen die zorg dragen over de tuinen van de hotels & resorts, et cetera.

Maar de toeristische sector behelst nog veel meer dan alleen de werkzaamheden rondom accommodaties voor toeristen. Wat te denken van alle banen die verband houden met de activiteiten voor toeristen; dus de mensen die zich bezighouden met sportduiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen, golven, wandelen, fietsen, mountainbiken, et cetera. Voor al deze activiteiten zijn heel veel mensen nodig; is heel veel personeel nodig. Zijn dus ook veel vacatures.

Maar Sint Maarten is veel meer dan toerisme. Het is ook een eiland met een grote financiële dienstverlening. Ook in deze branche zijn heel veel vacatures. Mensen met een bancaire achtergrond hebben dus veel kansen en mogelijkheden op Sint Maarten. Orkaan Irma heeft in 2017 Sint Maarten zwaar getroffen. Het eiland moet zich nog herstellen van deze klap. Er zijn volop bouwwerkzaamheden gaande op Sint Maarten. Dat biedt natuurlijk wel kansen voor mensen die werkzaam zijn in de bouw. Dan moet je denken aan bouwvakkers, architecten, tekenaars, metselaars loodgieters betonstorters, logistiekmedewerkers, et cetera. Er zijn dan ook veel vacatures in de genoemde beroepen.