header image
 

Verschepen naar Sint Maarten

Het leeuwendeel van de mensen dat Sint Maarten bezoekt, komt er voor de zon, zee en stranden. Maar je kunt ook om andere redenen naar het Bovenwindse Eiland afreizen. Studenten kunnen een opleiding of stage op Sint Maarten gaan volgen, mensen kunnen op het eiland gaan werken en er zijn ook Nederlanders die voornemens zijn om naar Sint Maarten te emigreren.

Studenten kunnen op Sint Maarten terecht op twee universiteiten. Het niveau en de kwaliteit van het hoger onderwijs is vergelijkbaar met de situatie in Nederland. Ieder jaar zijn er weer Nederlandse studenten die op het grootste SSS-eiland een studie volgen of er stage gaan lopen. Uiteraard zijn er in de toeristische sector op Sint Maarten veel stageplekken te vinden. Daarnaast kun je ook op Sint Maarten een baan gaan zoeken. En tot slot bestaat de mogelijkheid om je permanent op The Friendly Island te gaan vestigen, middels een emigratie.

In de bovengeschetste gevallen is het verblijf op Sint Maarten veel langer dan een vakantieverblijf. Men kan dan ook overwegen om een deel van de spulletjes vanuit Nederland te verhuizen naar Sint Maarten. En bij een emigratie zelfs de gehele inboedel naar Sint Maarten over te brengen. Om dat te bewerkstelligen zijn er twee manieren: óf je laat je spulletjes verschepen óf je laat je spulletjes overvliegen. Daarnaast zijn er al veel Nederlanders die al op Sint Maarten wonen en die geregeld eigendommen naar het Caribische eiland laten verschepen of overvliegen.

Track & Trace

Mensen die haast hebben, kunnen het beste voor de optie luchtvracht kiezen. De ijzeren vogels zijn ongeveer tien uur onderweg om de afstand tussen Nederland en Sint Maarten te overbruggen. Containerschepen daarentegen hebben een langere reistijd, zij zijn meer dan twee weken onderweg om uiteindelijk de haven van Sint Maarten binnen te varen.

Tegenwoordig gebruiken veel zeevervoerders zogenaamde ’track & trace’-computersystemen. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om via internet de lading exact te volgen. Op deze manier kun je comfortabel achter je smartophone, tablet of laptop exact zien wanneer de lading in de haven van Sint Maarten aankomt.

Full Container Load & Less than Container Load

Er zijn twee opties voor het vervoer middels een zeecontainer richting Sint Maarten: F.C.L (full container load: volle containerladingen) en L.C.L (less than container load: deelzendingen). Als de keuze op F.C.L. valt, laadt men de zeecontainer alleen maar met jouw goederen. Als de keuze daarentegen op L.C.L valt, laadt men de zeecontainer met de goederen van verschillende klanten.

Als je goederen middels zeevracht laat vervoeren, hangt daar uiteraard een prijskaartje aan. De prijs wordt voor het grootste deel bepaald door de hoeveelheid goederen die je wilt laten verschepen. Uiteraard zijn er verschillende aanbieders in de markt die in concurrentie met elkaar zijn. Iedere dag varen er containerschepen vanuit Nederland de haven van Sint Maarten binnen.

Om bijvoorbeeld 25m3 aan spulletjes vanuit Nederland naar Sint Maarten te verschepen, moet ongeveer 3.000 euro op tafel gelegd worden. Daarnaast is het verstandig om een goede transportverzekering af te sluiten. Als je namelijk spulletjes gaat vervoeren is er altijd een risico dat er iets beschadigd raakt.