header image
 

Ziekenhuis Sint Maarten

De gezondheidszorg op Sint Maarten is uitstekend te noemen. Dat geldt voor de Nederlandse als de Franse kant. Het feit dat veel Amerikaanse toeristen Sint Maarten bezoeken, heeft daar een grote rol bij gespeeld. Amerikanen vinden het namelijk belangrijk dat de medische faciliteiten op het eiland dat zij bezoeken, goed zijn. Als daar niet aan voldaan wordt, blijven de Amerikaanse toeristen gewoon weg. Sint Maarten is de culinaire hoofdstad van het Caribische gebied, daarnaast wil het Bovenwindse Eiland óók hét medische centrum van het Caribische regio worden. 

Op Sint Maarten zijn twee openbare ziekenhuizen en daarnaast heel veel privéklinieken. Uiteraard is er één ziekenhuis aan de Nederlandse kant en één aan de Franse kant. Daarnaast zijn er op Sint Maarten veel dierenartsen werkzaam. Op Sint Maarten leven namelijk veel beesten. Enerzijds zijn dat gezelschapsdieren en anderzijds zijn dat landbouwhuisdieren. Bij gezelschapsdieren moet je denken aan honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels, et cetera. Bij landbouwhuisdieren moet je denken aan geiten, kippen, runderen, varkens, et cetera.

Zogezegd telt Sint Maarten twee openbare ziekenhuizen. Het ziekenhuis aan de Nederlandse kant wordt het Sint Maarten Medical Center (SMMC) genoemd. Dit ziekenhuis draagt zorg over mensen die aan de Nederlandse kant van Sint Maarten wonen, maar ook voor de eilanden die rondom Sint Maarten liggen zoals Saba en Sint Eustatius. In het ziekenhuis aan de Nederlandse kant werken 220 mensen en 20 medisch specialisten. Het ziekenhuis telt 80 klinische bedden. Daarnaast zijn er verschillende afdelingen zoals gastro-enterologie, cardiologie, kindergeneeskunde, verloskunde, gynaecologie en chirurgie. De artsen die in het Franse ziekenhuis (Louis Constant Fleming Hospital) werken, komen regelmatig naar het SMMC om poli’s te draaien. 

Adressen

Sint Maarten Medical Center (SMMC)
Welgelegen Road 30, Cay Hill, Sint Maarten (T: 1721-543-1111) (F: 1721-543-0116)
Bezoekuren: 11:00 a.m. – 12:30 p.m. en van 5:00 p.m. – 7:00 p.m.

Louis Constant Fleming Hospital
Concordia
(T: 590-590-522525)