header image
 

Colombier

Colombier is een plaatsje op het Franse deel van Sint Maarten en ligt in het midden van het eiland. Vanuit Colombier loopt een weg die voert naar het hoogste punt van het Caribische eiland; Pic du Paradis. Pic du Paradis heeft een hoogte van 424 meter. Naarmate je dichter bij de top van de Pic du Paradis geraakt, wordt de weg steeds beroerder. Het is dan ook aanbevelenswaardig om een 4-wheel-drive-auto te huren als je aan deze onderneming wilt gaan beginnen. De beloning op de top is echter groot. Bij helder weer is het uitzicht namelijk fenomenaal en kun je het hele eiland en de omringende Caribische Zee waarnemen. 

Uiteraard kun je ook te voet naar het hoogste punt van Sint Maarten klimmen. Dat is natuurlijk wel een grote inspanning die de nodige voorbereidingen vereist. Op de eerste plaats moet je jezelf goed wapenen tegen de zon. Zo moet de onbedekte huid ingesmeerd zijn om verbranding te voorkomen. Daarnaast moet je veel water drinken om niet uitgedroogd te raken. Het beste is om de wandeling te maken in de ochtend als de temperatuur nog niet zo hoog is.

Aan de weg die naar de top van de Pic du Paradis leidt, ligt ook de Loterie Farm. De Loterie Farm is een plantagehuis dat dateert uit 1721. Bij de Loterie Farm hoort ook een natuurreservaat. In Colombier hebben de inwoners een deel van hun grond gereserveerd om het door te geven aan de komende generaties. Op deze grond worden planten en gewassen verbouwd die voor langere tijd al op Sint Maarten hebben gegroeid en gebloeid. 

Op de eerste zondag in juli wordt sinds 2000 in Colombier de I love my Ram verkiezing gehouden. De mooiste rammen, in allerlei maten en leeftijden en met verbeeldingsrijke namen als Chaldust, worden op een podium aan het publiek getoond, waarna een jury in de loop van de middag bepaalt welke rammen en hun eigenaren een prijs hebben verdiend. Op deze speciale dag zijn er ook lekkere hapjes en drankjes te koop.