header image
 

Cul de Sac

Cul de Sac is een plaatsje op het Franse deel van Sint Maarten en is na Lower Prince’s Quarter de grootste nederzetting van het eiland. Cul de Sac ligt in een heuvelachtige omgeving waardoor het een ideaal gebied is voor mooie wandelingen. Iets ten zuiden van Cul de Sac ligt de populairste baai van het Franse deel van Sint Maarten; Baie Orientale.

Baie Orientale is een grote, ondiepe baai die bovendien gezegend is met een 1,5 kilometerslang zandstrand. In Baie Orientale zijn ontelbaar veel watersportbedrijven gevestigd en kunnen derhalve alle vormen van watersport en waterentertainment worden bedreven. Mensen die van naakrecreatie houden, komen in Baie Orientale prima aan hun trekken, het zuidelijke deel van het strand mag namelijk gebruikt worden als nudistenstrand. Het is bovendien het grootste naaktstrand van de gehele Caribische archipel. Overal op dit hagelwitte strand staan borden met de tekst ‘No Shirt, No Problem’. Dus het is voor iedereen duidelijk dat je op dit strand naakt kunt en mag vertoeven. Behalve op dit grote strand zijn er op Sint Maarten verschillende andere kleine stranden waar nudisme is toegestaan. Dat geldt onder andere voor de eilandjes Green Key en Tintamare. 

Voor nudisten is naaktheid natuurlijk. Zij vinden het niet altijd nodig om hun lichaam te bedekken met kleding. Nudisten beoefenen een levensstijl die nudisme wordt genoemd. Nudisten associeren naaktheid overigens niet met sex. Daarnaast staat het ook ver weg van voyeurisme en exhibitionisme. Naturisten en nudisten hebben veel met elkaar gemeen. Echter aan het naturisme ligt een levensfilosofie ten grondslag. Bij hen is het belangrijk dat er respect is voor mens en omgeving. Het leeuwendeel van de naaktrecreanten is naturist te noemen.  

In Cul-de-Sac staan op de eerste zondag van mei de Vis en de Visser centraal: een vrolijke dag waarop vis op verschillende manieren wordt klaargemaakt. Een dag met entertainment, muziek en standjes.