header image
 

Dierentuin

Als je kennis wilt maken met de vogels die op het Sint Maarten leven, met indrukwekkende slangen, fascinerende hagedissen en andere exotische diersoorten, is een bezoek aan de dierentuin van Sint Maarten een echte aanrader. Daarnaast kunnen kinderen genieten van de grootste speeltuin van The Friendly Island die ook binnen de muren van de dierentuin is te vinden. De dierentuin van Sint Maarten bevindt zich in Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten.

parrot-1596636_1920

In de dierentuin van Sint Maarten zijn honderden zoogdieren, vogels en reptielen te bewonderen. Dan moet je onder andere denken aan landschildpadden, vleermuizen, pauwen, papegaaien en apen. Deze dieren zijn gehuisvest in zogenaamde interactieve ruimtes. De dierentuin van Sint Maarten wordt beschouwd als één van de top-familie-activiteiten die je op het eiland kunt ondernemen. De St. Maarten Zoo (Sint Maarten Park) opende in 1991 haar deuren en in sindsdien uitgegroeid tot de grootste dierentuin van de hele Caribische archipel. In de dierentuin zijn voornamelijk dieren van Midden- en Zuid-Amerika te bewonderen. In bepaalde tijden van het jaar zoals het Halloween en Kerstmis biedt de Zoo speciale programma aan. 

Het is zeer de moeite waard om deel te nemen aan een rondleiding in de dierentuin, deze rondleidingen vertrekken vanaf de hoofdingang. Eén van de dieren die je kunt bewonderen in de dierentuin is de indrukwekkende capibara. De capibara is het grootste knaagdier dat op de wereld rondloopt. Een ander dier dat is te bewonderen in de St. Maarten Zoo is de kaaiman. De kaaiman is lid van de familie van de alligators. 

De dierentuin van Sint Maarten is ook in het bezit van een heus reptielenhuis. In dat reptielenhuis kun je op een veilige manier kennis maken met onder andere giftige slangen. In het reptielenhuis leven ook verschillende Birmese pythons en regenboogboa’s. In de dierentuin is ook een botanische tuin aanwezig. In de St. Maarten Zoo kun je een zakje nootjes kopen waarmee je de aapjes kunt voeren. Erg leuk voor de kids! De dierentuin is te vinden aan de Arch Road 7 te Philipsburg, ten noorden van de Pondfill.