header image
 

Eilandjes

Vlak voor de kust van Sint Maarten liggen de volgende onbewoonde eilandjes en rotspunten: Tintamarre, îlet de Pinel, Guana Key, Molly Beday, Caye Château, Caye Verte, Petit Clef, Rocher de l’Anse Marcel, Creole Rock, Hen & Chickens, Guana Key of pelikan, Cow & Calf, Pelikan Key en Molly Beday. Deze eilandjes en rotspunten behoren allemaal tot Sint Maarten. Sint Maarten beschikt bovendien over verschillende binnenmeren zoals Simpson Bay Lagoon, E’tang aux Poissons en Salines d’Orient. In deze binnenmeren liggende volgende onbewoonde eilandjes en rotspunten: Grand Ilet, Little Key en Isle de Sol.

Tintamarre

Tintamarre ligt op een afstand van 3 kilometer van de kust van het Franse deel van Sint Maarten. Tintamarre heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 km2 en is daarmee het grootste satelliet eiland van Sint Maarten. Heden ten dage is het eiland onbewoond. Vroeger was dat anders, toen leefden er mensen. Tintamarre was zelfs in het bezit van een 500 meter lange landingsbaan. De landingsbaan deed dienst tussen 1946 en 1950 en was het eigendom van de vliegmaatschappij Compagnie Aerienne Antillaise. De landingsbaan is nu vervallen. De stranden van Tintamarre zijn ongelooflijk mooi en derhalve erg aantrekkelijk. Je kunt met verschillende dagexcursies dit eiland aandoen. Het is een voedingsplek voor zeeschildpadden, dus er is een grote kans dat je tijdens het snorkelen zeeschildpadden tegenkomt.

îlet de Pinel

îlet de Pinel (Pinel Island) is een zeer mooi eilandje voor de kust van het Franse deel van Sint Maarten. Aan de noordkant van îlet de Pinel is een prachtig naaktstrand te vinden waar het bovendien niet druk is. Om aan boord te mogen stappen van het veer vanaf Sint Maarten richting îlet de Pinel, moet 10 euro op tafel gelegd worden. Je kunt natuurlijk ook een kajak huren en zelf naar het eilandje toe kajakken. Op îlet de Pinel zijn een paar fantastische strandtentjes waar je heerlijk kunt eten. Je kunt op îlet de Pinel ook een mooie wandeling maken. Onderweg zijn er bovendien verschillende informatieborden aangebracht die alles vertellen over de flora en fauna die op het eilandje aanwezig zijn. Uiteraard is îlet de Pinel ook een geweldige plek om heerlijk te gaan snorkelen.

Vanaf Anse Marcel vaar je met een bootje tegen betaling naar îlet de Pinel. Er is ruime parkeergelegenheid voor je auto vlakbij de opstapplaats van de boot. Pinel is een klein, maar bijzonder eiland, met een prachtig strandje en enkele horeca etablissementen waar je kunt eten en drinken. Tegen betaling zijn er ligstoelen en parasols te huur. Er is een wandelpad, dat je in ongeveer een uur over het eiland leidt. Er zijn mooie snorkelmogelijkheden op het eiland. 

Hen & Chickens

Hen & Chickens zijn twee rotspuntjes.

Cow & Calf

Cow & Calf zijn twee eilandjes.

Pelikan Key

Pelikan Key is een rotspunt.

Molly Beday

Molly Beday zijn twee rotspunten.

Isle de Sol

Isle de Sol (Snoopy Island) is een eilandje dat in de Simpson Bay Lagoon ligt. Isle de Sol is met een brug verbonden met de vast wal van Sint Maarten. Op een eiland is een jachthaven gevestigd die ruimte biedt aan vijfenveertig ligplaatsen voor grote luxe jachten.