header image
 

Lower Prince’s Quarter

Lower Prince’s Quarter (Beneden Prinsen Kwartier) is een plaatsje/nederzetting op het Nederlandse deel van Sint Maarten en telt meer dan achtduizend inwoners. Lower Prince’s Quarter is daarmee de grootste plaats van Sint Maarten.

St. Maarten Zoo

In Lower Prince’s Quater is de St. Maarten Zoo te bezoeken. De St. Maarten Zoo is de grootste dierentuin van de Caribische archipel. In de dierentuin zijn honderden verschillende soorten zoogdieren, vogels en reptielen te bewonderen. Het is een echte tropische tuin met veel plekken met schaduw. De dierentuin bezit ook de grootste speeltuin voor kinderen van het Bovenwindse Eiland. Bovendien is de dierentuin in het bezit van een zwembad en kun je heerlijk zwemmen. In de dierentuin kun je een rondleiding krijgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de pijlen te volgen. Op die manier kom je ook langs alle dieren van de dierentuin. Je kunt in de dierentuin ook je verjaardag of andere events vieren.

De St. Maarten Zoo is een dierentuin die gerund wordt door heel veel vrijwilligers. In de dierentuin bevinden zich hele grote landschildpadden. Het is mogelijk om naast deze landschildpadden te gaan zitten. Daarnaast lopen er leguanen over de paden. Bovendien eten de pauwen zo uit je hand. Een van de hoogtepunten is het moment als de dieren worden gevoerd.

De St. Maarten Zoo bevindt zich aan de Arch Road, aan de andere kant van de Salt Pond. Dit is op loopafstand van de cruisehaven van Sint Maarten. De dierentuin is iedere dag geopend van 09.00 – 17.00 uur.