header image
 

Oyster Pond

Oyster Pond ligt aan de oostkant van Sint Maarten op grens van het Franse en het Nederlandse deel van het tropische eiland, maar het behoort wel degelijk tot Frans Sint Maarten. Het havenplaatsje ligt in een fraaie baai. Op de plek waar nu Oyster Pond is gesitueerd, was vroeger een mangrovebos.

Op Sint Maarten krijg je te maken met de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Oyster Pond ligt aan de kant van de Atlantische Oceaan.

Oyster Pond ligt aan de oostkant van Sint Maarten. Dit is Atlantische Oceaan-kant van het tropische eiland met mooie hoge golven.

In dat mangrovebos kwamen veel oesters voor. Daaraan heeft het plaatsje uiteindelijk zijn Engelse naam te danken; Oyster Pond betekent ‘Oestervijver’. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is men echter heel veel gaan bouwen op Sint Maarten en werd onder andere het mangrovebos omgebouwd tot een jachthaven.

Dawn Beach

Iets ten zuiden van de baai van Oyster Pond ligt Dawn Beach. Dawn Beach is een prachtig hagelwit strand waar je heerlijk kunt zonnen. Het is een breed en lang strand dat uitnodigt om een strandwandeling te maken. Het is echter ook plaats waar je fantastisch kunt snorkelen. De onderwaterwereld bij Dawn Beach is betoverend mooi.

Haven Oyster Pond

In de jachthaven van Oyster Pond kun je met je (zeil)jacht terecht. Daarnaast is het ook het vertrekpunt van veel boottochten voor toeristen. Bovendien vertrekken vanuit de haven veerboten richting Saint Barths (Saint Barthélemy). De tocht naar dit Franse eiland vanuit Oyster Pond duurt ongeveer 30 minuten. Bij de haven zijn verder heel veel restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten en drinken. De mooiste gerechten en de lekkerste wijnen staan op je te wachten.

Caribische Zee en Atlantische Oceaan

Sint Maarten ligt op de grens van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Aan de noordoostkant van het eiland rollen de golven van de Atlantische Oceaan over de stranden heen en de zuidwestkant van Sint Maarten heeft te maken met de golfslag van de Caribische Zee. De golven van de Atlantische Oceaan zijn veel hoger en woester dan die van de Caribische Zee. Oyster Pond ligt zogezegd aan de oostkant van Sint Maarten en heeft dus te maken met het bij tijd en wijle golfgeweld van de Atlantische Oceaan. Gelukkig ligt het havenstadje in een baai. Deze baai biedt heel veel bescherming tegen het natuurgeweld. Het is niet voor niets dat er een haven is ontstaan om de schepen letterlijk uit de wind te houden en te behoeden voor schade.