header image
 

Vlindertuin

Vlinders zijn de populairste insectensoort bij de mens. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk; vlinders hebben prachtige kleuren en doen geen vlieg kwaad. Je wordt nimmer door vlinders gebeten of gestoken. Feitelijk zijn vlinders voor de mens een feest voor de zintuiglijke waarneming.

green-1898536_1920

Vlinders hebben bovendien een wonderbaarlijke en intrigerende levenscyclus. De volwassen vlinders leggen eitjes. Uit deze eitjes breken zich rupsen naar buiten die vervolgens op zoek gaan naar de frisse en jonge blaadjes van waardplanten. De rupsen vreten zich daaropvolgend helemaal vol. Na een aantal dagen volgt dan de verpopping. Na verloop van de tijd barst de pop open en kan de jonge vlinder zijn eerste vlucht gaan maken.

Op Sint Maarten is ook een vlindertuin (Butterfly Farm) te bezoeken, deze bevindt zich op het Franse deel van het eiland. In deze vlindertuin kun je kennismaken met honderden verschillende soorten vlinders, vlinders die van elkaar verschillen qua kleur en grootte. De vlindertuin bevindt zich aan de Rte. De Le Galion, Quartier d’ Oleans. In het Frans wordt een vlindertuin als La Ferme Des Papillons aangeduid. 

In het jaar 1994 werd de vlindertuin op Sint Maarten geopend. Het ontwerp kwam van twee Engelsen: John Coward en William Slayter. De vlindertuin is een razend populaire attractie op Sint Maarten en heeft ondertussen tienduizenden bezoekers mogen verwelkomen. In de vlindertuin hangt een serene sfeer die bovendien wordt ondersteund door zachte muziek. In de vlindertuin zijn verder verschillende vijvers te vinden die gevuld zijn met prachtige Japanse vissen. Het is ook mogelijk om een begeleide tour door de vlindertuin te maken. Uiteraard vertelt de gids dan alle wetenswaardigheden van deze fascinerende insecten.

Dit vlinderparadijs in de buurt van Galion is geopend vanaf negen uur ’s morgens en is een bezoekje zeker waard. Waan je tussen de mooiste vlinders met een heerlijk muziekje en kabbelend water op de achtergrond. Let op! Informeer wanneer de vlinders worden gevoed, anders is er een kans dat de vlinders slapen en dat zou jammer zijn!