Zwembad aanleggen op het eiland Sint Maarten!

Het eiland Sint Maarten grenst aan twee verschillende zeeën. Aan de ene kant de Caribische Zee en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. De Atlantische Oceaan is ruwer en wilder dan de Caribische Zee. Daarnaast kent het Bovenwindse Eiland verschillende binnenmeertjes. Dus aan water geenszins gebrek.

Toch zijn er op Sint Maarten heel veel mensen die een zwembad bij hun huisje hebben. Een privézwembad. Veel landgenoten die op The Twin Island een tweedehuisje hebben, duiken iedere dag dat zij op hun paradijs zijn in het zwembad. Geef ze eens ongelijk. Lekker afkoelen van de tropenzon. Het is een zalig gevoel om in een zwembad rond te dobberen op het moment dat de koperen ploert hoog aan de blauwe hemel staat te stralen!

Er zijn veel Nederlanders die een vakantiehuis op Sint Maarten laten bouwen of zelf bouwen. Dan komt er uiteraard een moment dat er ook een zwembad moet worden aangelegd. Het hoeft nauwelijks betoog dat dat een vak is. Op het eiland zijn veel bedrijven die zwembaden aanleggen. Zwembaden in alle denkbare maten, vormen en kleuren.

Als je een maal een zwembad op The Friendly Island hebt, kan het grote genieten gaan beginnen. Maar beginnen ook een beetje de zorgen. Een eigen zwembad moet namelijk onderhouden worden. Veel mensen doen dat zelf, maar als je niet altijd op het eiland bent, moet iemand anders dat doen. Gelukkig zijn er op Sint Maarten veel bedrijven die het onderhoud van jouw zwembad voor hun rekening willen nemen op het moment dat jij in Nederland bent.